В смартфоните на Samsung може да се появи спектрометър

3
5834
спектрометър

Напълно е възможно следващите флагмански смартфони на Samsung да бъдат оборудвани с нов комплект сензори.

Уеб порталът LetsGoDigital съобщи, че в мобилните телефони на компанията ще бъде интегриран и спектрометър. Информацията за новия сензор е публикувана в сайтовете на Управлението на САЩ по патенти и търговски марки (USPTO) и на Световната организация за интелектуална собственост (WIPO).

Южнокорейският технологичен гигант описва допълнителен модул със сензори, който може да се постави редом до основната камера. Там ще бъдат инсталирани източници на излъчване на модулирана обикновена и инфрачервена светлина.

Чрез регистриране на отразения от различните обекти сигнал, мобилното устройство ще може да извършва определен анализ на тези обекти. Така например, с помощта на този вграден в смартфона спектрометър потребителите могат да анализират състоянието на своята кожа, да измерват с голяма точност сърдечния ритъм, да определят количеството захар в плодовете и т.н.

Пазарните анализатори са на мнение, че този спектрометър ще започне да се използва още в следващите флагмански смартфони Galaxy S11. В този случай той ще бъде поставен до тройната или четворната камера на задния панел на устройството. Засега Samsung не коментира дали ще внедри новия сензор в своите следващи флагмани.

Едва сега започна поставянето на термични камери в смартфоните, а наличието и на спектрометър е една интересна идея.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари