Още на презентацията на смартфоните Samsung Galaxy S8 и S8+ компанията Samsung обеща след време да добави в тях поддръжката на технологията Daydream VR на Google, която е платформа за виртуална реалност. Днес южнокорейската корпорация спази обещанието си и представи обновяване на фърмуера за своите две топ-мобилни устройства.

От днес, 1 август, Samsung започна разпространението на поддръжката на технологията Daydream VR за смартфоните Samsung Galaxy S8 и S8+ с помощта на OTA (Over The Air) обновяване. Очаква се до края на седмицата новият фърмуер за съвместимост с виртуалната реалност да могат да инсталират потребителите от всички страни. Съответното съобщение се появи и в уеб-страницата на Google VR в социалната мрежа Google+. В него просто се казва, че смартфоните Galaxy S8 и Galaxy S8+ са получили поддръжката на Daydream.

Добавени са и някои приложения за съвместимост и работа с Daydream VR. За използването на тази технология на Google е необходим VR шлемът Daydream View, който в момента се продава при цена $59.

В комплекта към шлема Daydream View е включен специален контролер, който прави използването на виртуалната реалност с Android смартфони съвсем лесно и удобно.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари