В Холандия също активно възнегодуваха срещу 5G мрежата

12
1726

В началото на този месец съобщихме за необичайните действия на британски граждани срещу изграждането на 5G мрежи във Великобритания. Там бяха запалени редица 5G базови станции поради предполагаема връзка между новата технология и COVID-19. Сега, изглежда, същото се случва и в Холандия, където 5G базови станции са били мишена на подпалвачи и саботьори. Местните власти са сигурни, че това е следствие на паника, след като на едната кула са нарисувани подкрепящи каузата графити. Според Националния координатор по сигурността и борбата с тероризма (NCTV) това не са изолирани случаи и в територията на страната се наблюдават и „други инциденти“.

Всъщност холандското население беше против инсталацията на 5G мрежа още преди откриването на новия COVID-19. Според NCTV обаче досега не се е стигало до демонстрации. Според официалните лица, пораженията ще доведат до проблеми с услугите за комуникация, което ще е сериозен проблем при спешни случаи.

Все още не е ясно дали престъпниците са подтикнати от предполагаемата връзка между 5G и COVID-19. Жителите на Холандия имат възражения срещу новата технология още от нейното въвеждане в страната, така че размириците в Обединеното кралство служат като индиректен повод. Въпреки всичко все още няма каквито и да било доказателства за някаква вреда върху хората от страна на 5G мрежата. Сигналът с висока честота не може да проникне през вътрешния слой на кожата. Освен това базовите станции и 5G устройствата имат малък разход на енергия и няма опасност от облъчване. Според експертите, страховете на гражданите са нерационални и не съответстват на реално проверените досега факти.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
12 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари