В Южна Корея приложение за смартфони заменя шофьорските книжки

3
635

Трите най-големи телекомуникационни компании в Южна Корея съвместно с МВР на страната стартират проект за интеграция на шофьорските книжки с държавното приложение PASS. От месец юли тази година шофьорските книжки в Южна Корея ще бъдат издавани единствено в цифров вид.

SK Telecom, KT и LG Uplus работят съвместно с полицейските управления на Южна Корея и компанията ATON върху цифровата версия на шофьорската книжка. Съответното приложение е съвместимо с всички смартфони, независимо дали с Android или iOS.

Потребителите могат да добавят своите данни в приложението, което от своя страна обединява цифров лиценз, снимка, QR код и бар код. Конфиденциалната информация в приложението ще бъде защитена от специална анимация, която скрива изображението на дисплея от чужди очи. Използва се блокчейн технологията, а на един смартфон може да се регистрира само една електронна шофьорска книжка.

Преходът към новия цифров формат ще се осъществява постепенно. Обикновените шофьорски книжки ще продължат да са валидни, но новите документи ще се издават само в цифров вид. С течение на времето всички ще преминат към новия формат.

„В бъдеще по-тясно ще работим с различните учреждения и предприятия за използването на PASS в безконтактните услуги. Новите технологии станаха особено актуални след появата на пандемията от новия коронавирус“ – отбеляза вицепрезидентът на компанията SK Telecom.

5 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари