В Южна Корея са продадени повече от 5 млн. смартфона Samsung Galaxy S II

0
281

Не е тайна, че смартфонът Samsung Galaxy S II е изключително популярен в родината на Samsung – Южна Корея. И днес се появи доказателство за този факт – представителите на Samsung официално потвърдиха, че в Южна Корея вече са продадени повече от 5 милиона Samsung Galaxy S II.

За постигането на този успех на Samsung им отнел само около 9 месеца, в резултат на което, Samsung Galaxy S II е един от най-продаваните смартфони в Южна Корея.

На пръв поглед цифрата от 5 милиона апарата не може да се каже, че е твърде висока. Но за да се оцени правилно мащаба е необходимо да си спомним, че цялото население на Южна Корея е само 48,87 милиона души, т.е. Samsung Galaxy S II са закупили повече от 10,2% от населението. Тази цифра все още ли изглежда много малка?

Samsung Galaxy S II от самото начало се ползва с много високо търсене. Така в първите 55 дни от пускането на устройството, корейският производител е реализирал над 3 милиона продажби. А до цифрата 5 милиона, този апарат е достигнал до края на юли месец миналата година. През септември, корейският производител е заявил, че в света са продадени над 10 милиона Galaxy S II, а през октомври цифрата е нараснала до 30 милиона апарата.

Основните характеристики на Samsung I9100 Galaxy S II включват наличието на двуядрен ARM Cortex-A9 процесор с тактова честота от 1 GHz, 1 GB оперативна памет, 4.3-инчов сензорен Super AMOLED Plus дисплей с резолюция 480 х 800 пиксела, основна 8-мегапикселова камера с автофокус и LED светкавица, предна 2-мегапикселова камера, 16 или 32 GB вградена памет и слот за карти памет microSD (до 32 GB).

Въпреки, че тези характеристики не се считат за постоянни. Дори и на корейския пазар се продават няколко различни версии на Samsung Galaxy S II, които се различават значително една от друга по функционалност. Всъщност, това е една от причините за успеха на смартфона.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари