В Япония показаха „Yahoo Phone“ с Android

0
20

Търсачката Yahoo се радва на голяма популярност в Япония. Местният мобилен оператор SoftBank е един от най-големите японски акционери на Yahoo, затова и появата на смартфона „Yahoo Phone“ не изненада почти никого.

Смартфонът „Yahoo Phone“ представлява модифицирана версия на „умния“ телефон AQUOS PHONE THE PREMIUM SoftBank 009SH. Апаратът е изпълнен във форм фактор на безклавиатурен моноблок, работи под управлението на операционната система Android 2.3 и е оборудван с 4-инчов сензорен дисплей с резолюция 540 х 960 пиксела, 8-мегапикселова камера, модули Wi-Fi 802.11b/g/n и Bluetooth 3.0, GPS приемник, инфрачервен порт, цифров ТВ тунер, NFC чип и слот за карти с памет във формат microSDHC. Размерите на корпуса на устройството са 123 х 61,5 х 12 милиметра, а теглото му е 129 грама.

В „Yahoo Phone“ производителят е заменил всички услуги на концерна Google с аналогични такива от компанията Yahoo. „Yahoo Phone“ ще се появи в продажба през следващия месец. Данни за ориентировъчната цена на устройството засега не се съобщават.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за