В Android се появи режимът Focus

0
4121

Google добави в мобилната операционна система Android режима Focus. Той е вграден във функционалността Цифрово благополучие, която е достъпна от настройките и е предназначена за намаляване времето на безсмисленото използване на мобилното устройство.

Режимът Focus дава възможност за ограничаване стартирането на приложения и идващите от тях уведомления, които отвличат вниманието на потребителя. Функцията Цифрово благополучие самостоятелно открива приложенията от подобен вид и предлага на потребителя да намали тяхната активност в рамките на работния ден.

Първоначално Focus режимът бе добавен в бета версията на Android 10, излязла през месец август тази година. Сега вече новият режим се предлага не само със стабилната версия на Android 10, но и за Android 9. В по-ранните версии на тази операционна система този режим няма да се поддържа, понеже при тях липсва функционалността Цифрово благополучие.

В сега излязлата версия на Focus има няколко нововъведения. Сега режимът може да се включва и изключва според зададеното от потребителя разписание. Дадена е и възможност за стартиране на отвличащите вниманието приложения, но за ограничено време – за 5, 15 или 30 минути по време на обедната и следобедната почивки.

Режимът Focus има за цел да повиши продуктивността на потребителите в рамките на работния ден. След неговото включване вече няма възможност с часове да се седи в социалните мрежи, чатовете и в YouTube, и да се губи ценно работно време.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за