В Android 11 ще могат като един файл да се записват видеа с размер над 4 GB

6
1701

Интересно е, че съвременните смартфони, работещи под управлението на ОС Android, не могат да записват видео файлове с размер над 4 GB. Но през следващата година всичко ще се промени и това ограничение ще бъде премахнато. Това се вижда от новия сорс код, публикуван в хранилището Android Open Source Project (AOSP). Съответните редове в сорс кода бяха открити от специалистите на XDA Developers.

Тази промяна отдавна се очаква от много потребители. Към днешен ден, ако видеото е с размер над 4 GB, заснемането не се прекъсва, но се създават два или повече видео файла, което не е удобно.

Това ограничение бе въведено още през далечната 2014 година. Но към днешен ден на пазара излизат все повече смартфони, които могат да записват 4К видео със скорост 30 и дори 60 кадъра в секунда. Флагманските мобилни телефони от 2020 година ще могат повече неща и ще поддържат заснемането на 8К видео при скорост 30 кадъра в секунда. Това се вижда от наскоро представената система върху чипа Qualcomm Snapdragon 865, която предлага тази възможност. На този фон лимитът от 4 GB изглежда като нещо твърде старо. Може би това ограничение трябваше да се премахне още при Android 10, но Google реши да направи това сега.

Първата бета версия на Android 11 трябва да излезе през месец март, а финалната се очаква в края на август или началото на септември.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари