В Android 4.2 изчезна… месец декември

2
53

Както съобщава ресурсът Coolsmartphone, около най-новата версия на операционната система Android 4.2 избухна забавен скандал. Според съобщения от все още немногобройните потребители на последната версия на операционната система на Google, в календара на приложението People/Contacts app липсва месец декември. Изчезнал е цял месец, и то какъв!

Разбира се, проблемът не е толкова голям и се проявява само ако потребителят се опита да добави контакт с рожден ден, който се пада през декември. За контактите, добавени по-рано, декемврийските рождени дни се изобразяват почти нормално – в името на самия контакт месецът не е изчезнал, но в календара рожденият ден е „отложен“ за януари. Освен с рождените дни, проблеми възникват и с други важни дати и събития. Въпреки привидната маловажност, грешката е доста груба и нанася сериозен удар по репутацията на Google.

Разработчиците вече са уведомени за бъга и вероятно скоро ще бъде пуснат ъпдейт, който отстранява това недоглеждане. На потребителите на последната версия на операционната система от Google остава да се надяват, че компанията ще успее оперативно да поправи грешката си преди периода на масово пазаруване на коледни и новогодишни подаръци.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари