В iPhone 8 скенерът за пръстови отпечатъци може да се намира под дисплея

0
178

Apple работи върху скенер за пръстови отпечатъци, който ще работи под дисплея на смартфона. Това се казва в заявката за патент, подадена в Бюрото по регистрация на патенти и търговски марки. Пазарните аналитици считат, че тази технология ще бъде използвана в новия iPhone 8.

 

Заявката за патент № 9460332 е подадена през месец юни 2015 година, а самият патент се нарича „Капацитивен скенер за пръстови отпечатъци и електростатични лещи“. В документа се описва възможност за поставяне на биометричния модул под стъклото на екрана, а не в бутона Home, както е сега в най-новите модели iPhone и iPad. Новата технология ще даде възможност за разпознаване на пръстовите отпечатъци от екрана на дисплея.

 

Touch ID не може да се сложи под дисплея, понеже стъклото изкривява пръстовите отпечатъци. За справяне с този проблем Apple възнамерява да интегрира в матрицата на дисплея слой от електростатични лещи, които адаптират изображенията на пръстовите отпечатъци и ги подават без изкривявания към скенера за пръстови отпечатъци.

 

В уеб-пространството започна да се появява все повече информация за бъдещия iPhone 8. Предполага се, че целият преден панел на смартфона ще бъде един цял дисплей, без бутон Home и без отверстия за камерата и високоговорителя.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари