В Nexus 7 е открит недокументиран магнитен сензор

3
27

Nexus 7 от Google е доста необикновено устройство, особено като се има предвид цената му от $ 200-250. Това е първият 7-инчов таблет на базата на 4-ядрения SoC NVIDIA Tegra 3, който е снабден с висококачествен IPS-дисплей с резолюция от 1280×800 пиксела с плътност от 216 точки на инч и приличен набор от сензори, но един от тях е бил скрит от широката публика.

В допълнение към акселерометъра, жироскопа, NFC чипа, електронния компас и GPS, в устройството е открит магнитен сензор, който в момента е без точно предназначение, но в бъдеще може да се окаже полезен. Как работи и къде е разположен може да се види от демонстрационното видео по-долу:

Клипът е публикуван от някого с псевдонима wwscoggin, който е открил недокументирания сензор. Спомнете си, че Apple използва подобен елемент в iPad 2 и iPad 3, където той е необходим за фирмения аксесоар Smart Cover и други калъфи с вграден магнит, позволяващ автоматичното изключване на екрана, когато бъде закрит.

Странното всъщност е, че от Google не са съобщили за сензора. Възможно е от компанията да готвят фирмени аксесоари и са имали надеждата да направят изненада на потребителите или са се страхували от това, да не би от Apple да предявят съдебни искове срещу Google за нарушаване на патенти.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари