Германия забрани продажбата на телефони Motorola нарушаващи патент на Microsoft

0
58

Немски съд реши този петък, че няколко телефона на Motorola, използващи Android OS, са в нарушение на патент на Microsoft. Въпросният патент защитава използването на формата FAT (File Allocation Table) за съхранение на файлове. Сред въпросните модели се нареждат популярните смартфони Atrix, Razr и Razr Maxx.

С това приключва само една битка, но не и войната между Motorola и Microsoft, която се води по различни фронтове по света. Софтуерната компания вече е печелила няколко дела срещу Motorola в Германия, включително едно свързано с патент за изпращане на текстови съобщения. Motorolа, от своя страна, също имат няколко победи над Microsoft в други съдилища.

Патентните дела, в които участва Microsoft, са по-различни от тези, в които участват Apple, например, тъй като първите от край време отпускат свои патенти под лиценз на производителите на телефони с Android. По техните твърдения, обаче, Motorola не си е платила лиценза за използване на патентованите технологии.

Докато, естествено, Microsoft приветстваха решението на немския съд, Motorola уведомиха медиите, че ще обмислят обжалване. Те, също така, подчертаха, че не очакват решението на съда да се отрази веднага върху бизнеса им в Германия.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари