Студентът от германския университет Аален Филип Френцел патентова кейса за смартфони AD Case (AD означава активно демпфиране), който защитава корпуса на телефона при падане.

Устройството работи съвсем просто: сензорите засичат, че смартфонът пада и калъфът изважда четири пружиниращи крачета. Френцел се е сетил за това, когато неговият смартфон паднал върху плочките и се е натрошил.

Крачетата са направени по такъв начин, че предпазват смартфона, независимо под какъв ъгъл пада.

Само за един ден клипът с „въздушната възглавница“ за смартфони бе видян в цялото уеб пространство. И Френцел се събуди знаменит. Сега дава интервюта за различните издания от целия свят. В едно от интервютата студентът каза, че е обмислял идеята цели четири години. Но всичко си е струвало, понеже той получи наградата на Германската общност по мехатроника.

Изобретателят ще трябва да реши някои дребни проблеми. Например, крачетата на кейса не трябва да изскачат в джоба, когато потребителят използва асансьор или подскача.

Френцел възнамерява да обяви кампания в Kickstarter за производството на това интересно устройство. Но явно трябва да побърза, защото интересът към него започна да спада.

С новия калъф броят на счупените при падане смартфони би трябвало да намалее. Но мнозина считат, че притежателите на тези кейсове ще почнат да тестват и пробват техните възможности и ефектът може да е точно обратен.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Киро
Киро

Да засича и също като го засиля към стената.