Годишният доход на HTC за първи път ще бъде под $1 милиард

6
383

HTC публикува финансовите резултати на компанията за месец октомври, които съвсем не са добри.

Един от световните лидери в производството на смартфони започна всеки месец да показва антирекорди по реализиран доход. HTC дава положителни прогнози за генериране на печалба към края на годината, но това едва ли ще се случи.

За месец октомври HTC има доход от $42,6 милиона. Въпреки че този резултат е с 4% по-висок от резултата на миналия месец ($40,6), няма причини за радост. Преди година компанията имаше доход от $200 милиона за същия период. И това не е всичко.

Общо за изтеклите 10 месеца HTC има доход в размер на $676,8 милиона, а преди година за същите месеци доходът бе $1,7 милиарда. Тоест, очевидно е, че тази година доходът на HTC няма да достигне до $1 милиард. Това се случва за първи път в над десетгодишната история на компанията.

Засега не е ясно дали новият блокчейн смартфон Exodus 1, на който компанията възлага много големи надежди, ще подобри ситуацията. Още повече, че неговите продажби започват от следващия месец.

Да си припомним, че неотдавна HTC направи големи съкращения в щата и предприе редица други непопулярни мерки за намаляване на разходите с цел да започне да печели. Доколко продуктивни са тези мерки ще разберем следващия месец.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
5 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
5 Автори на коментарите
лъчоillkoХартионКартонянБахтиСтилус Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Стилус
Стилус

HTC доказаха за сетен път, че да си добър не е достатъчно…

Бахти
Бахти

… не, да си АЛЧЕН е наказуемо… от потребителите им!

ХартионКартонян
ХартионКартонян

От всичките години сигурно 1-2 флагмана са ставали, другото е боза. Ако не сте съгласни с мен – пазарът е сагласен. И не, това не значи, че Епъл и Самсунг са топ, защото и на тях пазара взе да им реже крилата. Така е, пазарните механизми уравновесяват нещата.

лъчо
лъчо

От HTC 10, U11, U12+Флагманите и винаги са били на ниво. Да не говорим за М7 и м8 Бяха като космически ръкети в сравнение с пласмасовите SGS 7 . Последните винаги са с топ камери , звук , дисплей и производителност. Проблема при HTC e маркетинга или липсата на такъв. Няма как да продаваш най-добрия телефон без реклама за няколко милиарда $ . Без биоборди , без ТВ реклама , без Интрнет реклама , без дори брошурки по магазините . Без презентации и обучение на персонала и т.н. Пример : Търся U12+ обикалям няколко магазина на Оператор – няма го… Виж още »

illko
illko

Лъчо, много съм съгласен с теб. Уникални телефони правеха, но маркетинга куца. От друга страна и китайците вдигнаха летвата откъм качество/цена и удовлетворение при потребителите.

В момента съм с Xiaomi и наистина не мога да си обясня как толкова „мазно“ работещ телефон, издържащ 2 дни с яко ръчкане, е на цената на която съм го взел. Да не говорим колко съм го изтървал и тн…

Единственото, което ме притеснява при китайците е SAR. Затова и в момента съм на 3G

лъчо
лъчо

Стратегията на Китайците е ясна на всички , подплатена с милиарди за експанзия . Първо Наводняват пазара с евтини и не до там толкова качествени тел. , дори под себестоиноста си. Целта е да се разчуе за тях ( пак бълват в реклама милиони ) . Следващите години , вече научили се да праявят телефони , постепенно вдигат цената и качеството ( крадат идеи , патенти ) . Всичко това е подплатено пак с много пари от другите им бизнеси. Наемат известни личности да рекламират , плашат мн добре на много локални сайтове и блогари ( вкл. и в БГ… Виж още »