След като пусне нови iPhone и iPad модели, Apple обикновено изисква от разработчиците на приложения да започнат да поддържат устройствата до определен период от време. Сега с появата на новия iPad Pro, Apple постави март 2019 г. като задължителен срок за разработчиците да предлагат поддръжка на поне едно от двете нови устройства: третото поколение 12.9-инчов iPad Pro или 6.5-инчовия iPhone XS Max.

iOS Developer страницата на компанията посочва, че всички нови приложения вече трябва да бъдат създадени за iOS 12.1 или по-нова, включително поддръжка за размерите на екраните на най-големия телефон и таблет на Apple.

Apple ппрепоръчва поддръжката и на други функции, специфични за iOS 12, като Siri Shortcuts, ARKit 2 и Core ML 2, но за разлика от поддръжката на големите дисплеи, те не са задължителни.

Макар резолюцията на 12.9-инчовия модел да не е променена от първата версия насам, премахването на Home бутона означава, че жестовете ще изискват място в долната част на екрана. Затова Apple очаква разработчиците да ъпдейтнат приложенията си с променен и пригоден интерфейс.

Интересното е, че гигантът явно не изисква поддръжка за размерите на екрана за 11-инчовия iPad Pro, макар че именно той има напълно нова резолюция от 2388х1668.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари