Гръцките смартфони MLS идват в България с гласов асистент на нашия език

9
1772
Гръцката технологична компания MLS Innovation Inc. обяви навлизането си в България. Козът им е гласов асистент на български език

MAIC (MLS Artificial Intelligence Centre) e иновативна технология, внедрена в продуктите на компанията. Тя позволява гласова интеракция през телефон или таблет на български език. Софтуерът е наличен във всички устройства на компанията. Той предоставя възможност на потребителите за първи път да говорят на мобилните си телефони на български език. По този начин те могат да започнат обаждане и да изпращат съобщения, без да се налага да пишат на телефона. Потребителите също така могат да търсят гласово информация в интернет или видеа в YouTube.

MAIC е резултат от научноизследователската и развойна дейност на гръцкия R&D екип на MLS през последните 15 години по отношение на гласовото разпознаване и изкуствения интелект и става все по-интелигентна с нарастващата ѝ употреба

Потребителите на MAIC ще могат да осъществяват обаждания (Talk&Call), да изпращат съобщения (Talk&SMS), да търсят песни или видеоклипове в YouТube (Talk&Watch for Youtube), информация в интернет (Talk&Search). Гласовият асистент помага при намирането на най-близките аптеки, бензиностанции, заведения и други места, които ги интересуват и, ако е необходимо, да бъдат навигирани до тях. И това без проблем на български език. Също така, MAIC може да отваря всяко едно приложение, инсталирано в потребителското MLS устройство като камера, фенерче, Bluetooth, времето и други, отново използвайки само езика.

В добрата работа на асистента се уверихме лично с един от ранните модели на компанията. Скоро ще публикуваме и подробен тест на новите устройства.

Първият Android-базиран смартфон, който компанията ще предложи на нашия пазар, е моделът MLS Range 4G. Той вече наличен за клиентите на Telenor от началото на месец април. Устройството разполага с 5,5-инчов дисплей, 13-мегапикселова задна камера, 3,2MP предна камера, 8-ядрен 1,3GHz процесор, 2GB оперативна памет и 16GB вътрешна памет с възможност за разширение до 64GB чрез micro SD карта. На разположение е и вграден сензор за пръстови отпечатъци. Телефонът предоставя възможност за опериране с 2 SIM карти едновременно с функцията SIM Dual.

Теленор предлага MLS Range 16GB Dual на цена от 109,99 лв. при плащане в брой, с двугодишен договор за Тотал 26.99 или на лизинг за 5,99 лв. на месец с двугодишни договори за лизинг и за мобилни услуги за същия план.

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
4 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
7 Автори на коментарите
МирославbobiбезпристрастенBongoМачуджамбо Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ozzy
Ozzy

Баси скъпия телефон. Обикновена китайска слулалка.

Иван
Иван

Ама на български. И то от гърци. Да не повярваш чак.

Мачуджамбо
Мачуджамбо

За дреболии върши работа. Големият плюс е българското в него.

Bongo
Bongo

Не знам дали е същото, но аз и сега си набирам телефони и търся с глас на андроида на български…

bobi
bobi

силно се съмнявам да правиш точно това.. Google assistant не поддържа команди на български, нещо си се объркал май..

Мирослав
Мирослав

Google maps поддържа и пътуване.

Мирослав
Мирослав

Сега разбрах!
И се чудех защо Google assistant ми работеше на немски, а на български не. 😮

безпристрастен
безпристрастен

Браво!!!

Мирослав
Мирослав

Смартфон-а идва в комплект с дегустационна бутилка узо и десет чинии.