Тази сутрин PhoneArena съобщи, че финландската компания HMD Global съвсем скоро ще представи нова версия на интересния смартфон Nokia X, работещ под управлението на операционната система Android Oreo.

PhoneArena заяви, че на 27 април 2018 година в Китай ще се състои официалната презентация на смартфона Nokia X. Това ще бъде телефон от среден клас с достъпна цена. Засега няма информация за техническите характеристики на мобилното устройство. Но можем да си припомним, че всички нови смартфони на HMD Global, които вземат имената на предишните модели, имат доста сходен с предишните устройства дизайн.

Най-вероятно цветовата гама ще бъде същата – ярки цветове на корпуса, който се очаква този път да бъде направен не от пластмаса, а от закалено стъкло.

Но най-важното в тази информация е, че новият Nokia X няма да работи под управлението на мобилната операционна система Windows Phone, а ще се използва Android Oreo, като потребителите могат да очакват поддръжката на функционалността Project Treble за възможно най-бързо получаване на обновяванията.

В китайската социална мрежа Weibo се появи информация, че Nokia X няма да се продава навсякъде. За да разберем повече подробности ще трябва да изчакаме до 27 април.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари