Два iPhone-а паднаха от рекордна височина и оцеляха

5
616
По-добре да покриете главата си или да носите твърда шапка, докато ходите навън. iPhone модели буквално падат от небето. През последните няколко седмици, при отделни събития, два iPhone-а паднаха съответно от над 300 метра от самолет и 140 метра от един от най-високите увеселителни влакчета в Орландо. И двете устройства оцеляха.

В клипа в горната част на тази статия виждате кадри, записани от някоя си Кансел Йлдирим, която е снимала видео с iPhone 7 Plus, докато се вози на StarFlyer на International Drive в Орландо с приятел. Точно тогава телефонът, който не е бил защитен от калъф, се хлъзва от ръката на Йлдирим.

140-метровото падане е уловено от iPhone 7 Plus в истинска въртящ се въртележка от образи и цветове. Телефонът трябва да е паднал на гърба си, защото FaceTime камерата успя да улови влакчето от земята, оставяйки зрителите на видеото с усещането за това докъде е падна апаратът.

Второто събитие бе съобщено от ТВ канала WHO-TV в Охайо. На 3 юли две приятелки решили да вземат стар биплан за малка въздушна разходка. Докато се намирали на 300 метра във въздуха, едната жена извадила своя iPhone и изведнъж вятърът го издухал от ръката ѝ.

Когато се приземили, тя се опитала да използва функцията Find My iPhone, но в началото не успяла. Жената пробвала отново и ето, че нейният iPhone се намерил. С взет назаем телефон, тя се обадила на устройството си, надявайки се да чуе как звъни. И наистина намерила своя iPhone да лежи във висока трева. Учудващо, телефонът не само работи, но няма никаква драскотина.

 

 

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
1 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
5 Автори на коментарите
the professorПитанкатаяхануБахтиМартин Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Мартин
Мартин

А моя падна от 50 сантиметра височина и се счупи. Официалният сервиз ми иска 940 лева, за да проработи.

Питанката
Питанката

Такъв ти бил късмета

Бахти
Бахти

На тия приказки от 1001 нощ само безмозъчен фен може да се „върже“… 🙂

яхану
яхану

Всичко е късмет, ако падне ако ще и от 10км в голяма трева с мека почва нищо няма да му стане.

the professor
the professor

по дискавъри бяха тествали (преди 10-15 години) как пускат сурово яйце от най ниския трамплин на кула за скок във вода – счупи се, после пуснаха друго сурово от най високия трамплин на същата кула върху сух и рехав пясък – остана здраво и го счупиха в плочките… много е важно на какво пада, височината не е толкова важна… (в случая и въртенето на телефона е помогнало за да се намали енергията на удара) има и хора, падали от километри (рекорда е от 24 километра) и не им се е отворил парашута, а са оцелели…