Демонстрация на Windows 10 върху смартфон: USB-OTG, четвърти ред плочки и печат

0
18

По време на конференцията Build 2015 едновременно протичат множество семинари, лекции и демонстрации. На третия ден от мероприятието специалистите на Microsoft показаха още много интересни възможности на новата операционна система Windows 10 за смартфони. Показана бе работата на мобилната версия на операционната система Windows 10, работеща върху реален смартфон, а не в емулатор. Стана ясно, че в самата операционна система е вградена поддръжката на печат и USB-OTG.

Първият клип демонстрира лесното разпечатване на документи, а програмистите имат възможност за вграждане на функция за печат в своите приложения.

Вторият клип демонстрира работата на USB-OTG. Към смартфона е включен стик, информацията в който е изцяло достъпна от смартфона, работещ под управлението на Windows 10. Устройството се показва във файловия мениджър и директно от него могат да се пускат аудио и видео. Този клип е интересен и с мястото в дясната част на екрана, където могат да се поместят още интерфейсни плочки. Навярно това е обновен интерфейс на десктопа, с който ще се запознаем по-късно.

Това действително са отлични нови функции, които са в състояние да привлекат много нови потребители.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за