Дефектните батерии на Galaxy Note 7 са собствено производство на Samsung

0
442

Samsung и без това има множество проблеми, свързани с подмяната на своя флагман Galaxy Note 7, но сега се оказва, че един допълнителен факт сипва сол във все още отворената рана – производството на проблемните батерии е дело на собственото подразделение на компанията, което се занимава с този тип компоненти.

За големите компании не е необичайно да дават поръчки на външни доставчици за производството на някои от компонентите, но специално имена като Samsung и LG залагат и на собственото производство. Точно такъв е случаят и с батериите на Galaxy Note 7, две трети от които са дело на подразделението Samsung SDI, което произвежда батерии за нуждите на южнокорейския гигант. Останалите една трета от батериите на Galaxy Note 7 са с външен доставчик – китайската компания ATL – но очевидно не там е издънката.

Две трети от над два милиона броя произведени смартфона не е малка стойност и се очаква разходите по подмяната да бъдат поети именно от Samsung SDI. Това влошава още повече репутацията на подразделението, което и без това изостава спрямо своите конкуренти като LG Chem и ATL. Междувременно, Oculus вече побърза да предупреди потребителите да не ползват Gear VR със Galaxy Note 7 и се предполага, че други компании ще излязат с подобни позиции.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари