Джобс мечтаел за Mac Phone цели 23 години преди iPhone

1
45

Оригиналният iPhone може и да постави началото на смартфон революцията през 2007 г., но първите наченки на идеята за подобно устройство ни връщат много по-назад във времето.

Това твърди бившият изпълнителен директор на Apple Джон Скъли, който си припомня как Стив Джобс си е играел с идеята за Mac Phone още през 1984 г.

Скъли обяснява, че Джобс бил убеден в това, че компютрите ще се превърнат в задължителни потребителски продукти и искал да създаде телефон, който да се захранва от Mac софтуер.

За съжаление, идеите на Джобс не можели да намерят конкретна форма, когато станало въпрос за създаването на концептуални скици. И тук не намесил Скъли.

„Той не можеше да рисува. Имаше страхотна визия, но не бе художник. Аз пък можех, бях учил дизайн и затова Стив започна да ми описва телефона, а аз правех скиците“, спомня си Скъли.

Джобс направил няколко промени в „дизайна“ си, сред които и това екранът на телефона да бъде малко по-голям. Накрая Apple дори успяла да създаде няколко прототипа. Разбира се, било необходимо да изминат още 23 години, за да може Стив Джобс официално да анонсира мобилен телефон, който работи със софтуер на Apple.

„Най-доброто определение за гений е някой, който да вижда очевидно 20 години преди всички нас“, завършва спомените си Скъли.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари