Джордж Сорос купи акции на Apple за $340 хиляди

1
4

Soros Fund Management, основател на който е известният инвеститор и милиардер Джордж Сорос, закупи акции на Apple с обща сума $338 000. Комисията по борси и ценни книжа на САЩ публикува информация, че общата цена на активите на Soros Fund през първото финансово тримесечие на тази година е $4,5 милиарда, докато за същия период на миналата година Soros Fund струваше $6,05 милиарда.

 

Сорос намали дяловете си в големите IT компании. Към края на първото тримесечие той имаше едва 6637 акции на Alphabet Inc. – холдинга на Google, докато в края на миналата година притежаваше 65 570 акции. Делът на Soros Fund във Facebook намаля от 816 761 на 442 696 акции, а в Amazon от 106 363 на 71 140.

Неотдавна Уорън Бъфет закупи голям пакет акции на Apple, след което тяхната цена се качи с 2%.

 

Сорос и Бъфет закупиха големи пакети акции на Apple, веднага след като едни от най-големите инвеститори на технологичния гигант – Карл Айкан и Дейвид Тепър продадоха всичките си Apple-акции, понеже се опасяват за успеха на бизнеса на Apple.

 

От друга страна Digitimes съобщи днес, че Apple рязко е намалила поръчката на чипове за iPhone, в сравнение с миналата година, което неизбежно се свързва с намалялото търсене на айфони. Въпреки че тази есен трябва да излязат iPhone 7 и iPhone 7 Plus, Apple не увеличава поръчките на чипове.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
0 Автори на коментарите
Azhen Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Azhen
Azhen

ууу къв грозен евреин ! Иде ми да хвърлям камъни по него.