DisplayMate

Популярната лаборатория DisplayMate публикува своите подробни тестове за дисплея на новия смартфон Galaxy Note 9. Да си припомним, че флагманът на Samsung разполага с 6,4-инчова Super AMOLED матрица. По време на презентацията, южнокорейската компания отдели съвсем малко време на дисплея на мобилното устройство. Но по време на тестовете се оказа, че той значително превъзхожда екрана на Galaxy Note 8.

Пиковата яркост на Galaxy Note 9 е нараснала с 27% в сравнение с миналогодишното поколение на мобилното устройство. Контрастът е повишен с 32%. Новият смартфон е лидер в показването на ярки изображения, при които яркостта достига 710 кандела на квадратен метър.

Яркостта от 710 нита се получава при цялостното запълване на дисплея с бял цвят. Това е една от най-трудните задачи за OLED панелите, понеже в в този режим всички пиксели работят на максимум. Постигната е 27% по-висока яркост в сравнение с Galaxy Note 8, а контрастът е с 32% по-висок. Това е рекордна яркост за OLED дисплеите със 100% бял екран“ – констатираха експертите на DisplayMate.

Лабораторията излезе със следния извод: „Galaxy Note 9 разполага с най-иновативния и производителен дисплей, който изобщо сме тествали. Той счупи и постави много рекорди. Екранът на Galaxy Note 9 получи най-висок бал по всички критерии. Досега това показваше само Galaxy S9„.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
проповPrasko Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Prasko
Prasko

И ще прегаря по бързо от дисплея на нот 8

пропов
пропов

пълна измама. имам Ноут8, експерия xz2compact и Нокиа 8 Сироко. Като ги сложа едон до друг, естествено на Авто яркост, Самсунга е с толкова мътно бяло, че все едно е повреден. Така беше и с S8 и с разни Мотороли. Амолед технологията насилва цветовете, но омазва светлите тонове. Който твърди, че Амолед е добър, не е виждал ОЛЕД и добър IPS.