В края на 2016 година Microsoft съвместно с Qualcomm анонсираха операционната система Windows 10 за ARM процесори. Тогава мнозина предполагаха, че това ще бъде възраждане на Windows Phone платформата и смартфоните на Microsoft ще започнат да работят с пълноценна Windows 10.

Работата на тази ОС бе демонстрирана на продаващият се към този момент смартфон HP Elite X3. Но въпреки това, днес Джо Белфиоре каза, че тази операционна система не е предназначена за днешните смартфони. Основната цел на тази разработка се оказа намаляване консумацията на електрическа енергия от таблетите.

Според думите на Белфиоре, Microsoft сега е съсредоточен върху Windows 10 Mobile за смартфони, в което е малко трудно да се повярва, понеже откакто започна работата върху Redstone 3, в системата не се е появила нито една нова функция.

В своето интервю Белфиоре допълни, че целта на Microsoft е да даде на ARM устройствата нови компютърни възможности. За ARM смартфоните има Windows 10 Mobile, точка. Софтуерният гигант се опитва да обедини в латопите и таблетите две основни достойнства: десктопа и класическите Windows програми и дългата автономна работа, характерна за ARM архитектурата.

За Windows 10 за ARM процесори, която да работи в смартфоните, засега е рано да се говори. Но да не забравяме, че някъде в лабораториите на Microsoft се подготвя принципно ново мобилно устройство, което ще бъде ново направление в сферата на мобилната електроника.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари