Доналд Тръмп заплаши Apple, че възнамерява да премести производството на iPhone от Китай в САЩ

5
152

Apple трябва да започне да произвежда своята продукция на територията на САЩ, в случай победа на Републиканската партия по време на президентските избори през месец ноември. Неизменността на тази позиция за пореден път бе потвърдена от кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп в реч пред свои привърженици в Айова.

 

„Apple и нашите други най-големи корпорации ще започнат да сглобяват iPhone, компютри и други подобни устройства в САЩ, а не в Китай или по целия свят“ – заяви Тръмп. „Ние вече не произвеждаме американски стоки в САЩ, но като никога преди ще започнем да ги произвеждаме тук“.

Apple провежда своите изследвания и разработки в Купертино, но повечето Mac, iPhone, iPad и други устройства се произвеждат в Китай, Тайван и други места. Това бе инициатива на Стив Джобс след завръщането си в компанията през 1996 година.

 

Преди около година Тим Кук каза, че връщането на производството в САЩ няма как да стане, понеже причина за това е не толкова работната заплата, колкото липсата на квалифицирана работна ръка. Американската образователна система не подготвя достатъчно специалисти с необходимите знания и умения, необходими за работа в съвременното производство.

Тръмп явно не харесва това положение на нещата и иска производството на високотехнологични продукти да става в САЩ.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари