Дори и в Африка започнаха да сглобяват смартфони

1
613

Компанията Mara Group от Руанда представи два нови модела смартфони. Това са първите мобилни устройства, сглобяването на които се осъществява в Африка.

Смартфоните Mara X и Mara Z работят под управлението на операционната система Android 8.1 и струват съответно 175 750 и 120 250 руандийски франка или съответно $190 и $130. Африканските мобилни устройства ще се конкурират с евтините смартфони на големите брандове, както и с телефоните с бутони, които и досега са популярни в африканските земи.

Mara X е смартфон от начално ниво, базиран на 4-ядрения процесор МТ6739 и има 1 GB оперативна памет, 16 GB флаш диск и акумулаторна батерия с капацитет 3500 mAh.

Mara Z е по-добър. Той разполага с 5,7-инчов дисплей с резолюция HD+ и се базира на SoC Snapdragon 435. Телефонът има 3 GB RAM и 32 GB ROM.

Mara Group само сглобява смартфоните в своята държава. Всички компоненти за тези устройства се произвеждат в Азия. Компанията участва и в разработването на печатните платки и другите чипове в своите смартфони. Построяването на завода с поточните линии и неговото стартиране е струвало около $50 милиона. Ежедневно се произвеждат по 10 000 от новите африкански смартфони.

Само 15% от хората в Руанда притежават смартфони. Подобна е статистиката и за другите африкански страни. Mara Group се надява да поеме контрола на този пазар още преди той да започне да расте.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
MasterBlaster
MasterBlaster

Само в БГ не се сглобяват смартфони – защото сме много технически напреднали…. вервайте ми.