Дори и понижаването на цените на iPhone в Китай не повлия на продажбите

15
844

Apple продължава да губи позиции на китайския пазар. Според новите статистики, продажбите на iPhone в Китай за първото тримесечие на 2019 година са най-слабите през последните две години.

Според аналитиците на компанията Canalys, броят на доставките на iPhone в Китай е намалял с 30% в сравнение с миналата година и е достигнал 6,5 милиона бройки. По този начин, Apple е вече на пето място по продажби в Поднебесната след Huawei, Oppo, Vivo и Xiaomi.

„Намалялото търсене на смартфоните на Apple в Китай предизвиква силно безпокойство, понеже най-лошите за продажбите на iPhone тримесечия досега бяха второто или третото“ – отбеляза главният аналитик на Canalys Мо Цзя.

„В Китай мобилните устройства на Apple изпитват сериозен натиск от страна на конкурентите. Внедряването на най-съвременните технологии, като например 5G, както и своевременната поява на локализиран софтуер са жизнено важни за да се предотврати по-нататъшното намаляване на търсенето“ – счита аналитикът.

През последните три месеца продажбите на всякакви смартфони на китайския пазар са намалели с 3% до 88 милиона броя. През първото тримесечие единствено Huawei успя да увеличи пазарния си дял, който достигна 34%. В същото време делът на Apple на китайския пазар е намалял от 10,2% на 7,4%.

От предишния отчет на аналитиците знаем, че глобалните продажби на iPhone са намалели с 15%. Тогава ръководството на компанията обясни това с намалялото търсене на смартфони в Китай.

15
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
10 Отговори на коментарите
8 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
10 Автори на коментарите
the professorКалашниковиБасиКалинЧича Милча Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
_nib_
_nib_

Китайците са си националисти.Есть мита,есть проблеми.

Путлин е боклук и руският народ ще го свали
Путлин е боклук и руският народ ще го свали

Не са националисти, а глобалисти, вземи да прочетеш малко повече за глобалистичната стратегия на Китай.

https://www.project-syndicate.org/commentary/europe-china-belt-and-road-by-harold-james-2019-04

bure_s_barut
bure_s_barut

Защо да се купува това?
Пресен пример от миналата седмица. Една колежка с iPhone7 си била забравила флашката и аз ѝ казах да използва телефона си, защото имаше кабел. Обаче какво се оказва? Ами… Скъпия апарат се оказа, че няма такава опция. Останах шокиран… И май, за да се ровиш във файловете на телефона трябва задължително iTunes. Ужас и трагедия…

Такъв е живота
Такъв е живота

Ти флашка или телефон си носиш в джоба?
А къде е любимия ми самсунг в цялата схема тука или и те с евтините си модели се излагат?

Чича Милча
Чича Милча

Аз си нося телефон с 128GB ROM, и карта в него 256GB. Щото мога, и щото искам…

bure_s_barut
bure_s_barut

@Такъв е живота, ставаше дума за файл 6GB. Вече дори и евтините китайци могат да го съберат във вътрешната си памет без проблем. Смехотворно е, че имаш достатъчно памет в джоба, която не можеш да използваш просто, защото така е решил някой.

Такъв е живота
Такъв е живота

Извинявам се , но не се изразих напълно правилно. За какво ми е да си ползвам телефона като флашка при положение, че вече всичко може да се качва на облачното пространство и съответно от там и да се сваля. Иначе напълно съм съгласен с Вас неможе в 21 век да неможеш един глупав файл да свалиш от телефона си!

Чича Милча
Чича Милча

Защото не навсякъде има Интернет, както в София и големите градове. За съжаление е така, плащам по 50 лв. месечно за неограничен интернет. Но има места, където само гледам и мигам. Затова, имам памет нямам грижи…. и проблема е решен. Бързо, лесно, дълготрайно и ефективно.

Калин
Калин

Само iOS приложението може да се рови във файловата си система.
Aко искаш флашка – в облаците. Може и през броузер да качваш документи в онлайн хранилището си.

Satyr73
Satyr73

А защо не се казва,че Епъл отново си върна челното място с 1 трилион и с 214$ на акция?! К’во ги боли, че айфон е със слаби продажби,нали?

Чича Милча
Чича Милча

Лумпен, ако не ги болеше Ейпъл, нямаше да си намаляват цените. Просто е… да кажем, като теб.

bure_s_barut
bure_s_barut

Глупости! Имат спад в приходите. Стига троли!

иБаси
иБаси

Ами истината е, че на китайците не им останаха бъбреци които да продават за изгнили ябълки (сливи за смет).

Калашников
Калашников

Ти китайчетата не ги мисли ! На китайчетата жизнения стандарт е в пъти по-добър от този в „европейска България“ , да не споменаваме , че вече и сомалииците май ни надминават ….

the professor
the professor

кви кабели, кви глупости, total commander + sftp/scp plugin, google drive plugin, one drive plugin, local network и си влизам през wifi…