Доставките на смартфони с eSIM ще нараснат до 225 милиона през 2020

1
1996

Благодарение на подкрепата на Samsung, смартфоните с поддръжка на eSIM ще отбележат над 225 милиона доставки през 2020 г. и над 500 милиона до 2025 г., според последните прогнози на анализатори.

eSIM е технология част от концепцията Интернет на Нещата (IoT), като позволява на устройствата да се свързват към мобилните клетъчни мрежи на телекомите, без да е необходима физическа SIM карта конфигурирана само към един оператор в устройството, както стоят нещата към момента с повечето смартфони и други мобилни устройства. Освен това, технологията ще даде възможност на устройствата и да превключват от една мрежа в друга само с едно докосване- нещо, което към момента е технологично невъзможно.

Възможността за превключване между мрежите само с едно докосване на мобилните телефони ще създаде среда за възникване на нови бизнес модели на мобилните оператори и ще позволи на потребителите да избират от по-широк спектър от услуги.

Samsung eSIM

Много оператори предлагат на клиентите възможността да променят своя тарифен план, ако не им достига мобилния интернет или се нуждаят от повече време за разговори, но eSIM ще позволи на крайните потребители да избират между тарифи от множество доставчици и да създават персонализирани комбинирани планове.

По подобен начин някой може да превключи към една мобилна мрежа за мобилен интернет, към друга мрежа за национални и международни разговори или пък да смени мрежата, ако основният му оператор няма покритие в дадени райони, а работата на лицето зависи от постоянната свързаност.

ABI Research съобщиха, че внедряването на поддръжка на eSIM в смартфоните Samsung Galaxy S20 се основава на вече набраната инерция, създадена от останалите големи производители, които са почитатели на eSIM – като Apple, Google, Motorola. Apple е включила поддръжката на eSIM още след старта на iPhone XR и XS през 2018 година.

„2020 г. е определяща година и повратен момент да пазара на eSIM. Предвид, че срещна подкрепата на най-големия производител на мобилни устройства на пазара, доставянето на над 200 милиона устройства с eSIM годишно е значителна пазарна стъпка. Експертите в бранша ще следят внимателно Samsung и плановете на компанията за разширяване на поддръжката на технологията до други гами от устройства, включително и сериите Galaxy Note и Galaxy A.“, твърдят от изследователската агенция.

Въпреки това, за да се превърне eSIM в основна технология, работата от страна на смартфон производителите не е достатъчна. Тук опираме и до ангажимента на мобилните оператори по света. Експертите прогнозират, че тъй като потребителите използват все повече свързани устройства, тарифните планове и бизнес моделите на телекомите изобщо могат да се променят към по-гъвкави и ориентирани към мобилния интернет варианти.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари