Доста неочаквано Meizu започна да продава айфони

7
2387

Китайската компания Meizu се реши на странна и безпрецедентна постъпка – тя ще продава смартфоните на Apple в своя интернет магазин Meizu Mail. Тези iPhone и ще могат да бъдат закупувани само в Китай при това за съвсем ограничен срок – само през следващите две седмици.

Досега нито един производител на Android смартфони не е търгувал с айфони и Meizu ще бъде първата компания с подобен бизнес. Интересно е, че китайската компания показва в своя рекламен постер, че iPhone не отстъпва на нейните флагмански смартфони от серията Meizu 18 от гледна точка на защитата на потребителските данни, както и че продукцията на Apple за Meizu е едновременно конкурентна и приятелска.

Не се уточнява точно какви модели iPhone ще продава Meizu, но може да се предположи, че това ще са няколко модела, включително и най-новите. Няма информация дали това ще са нови устройства или втора употреба.

Разбира се, Apple по никакъв начин не доставя на Meizu своите смартфони – нито директно, нито чрез прекупвачи. Очевидно е, че китайският производител е натрупал тези iPhone по време на своята промоционална кампания, в рамките на която приемаше айфони в замяна на мобилните телефони от серия Meizu 18 с голяма отстъпка. Тогава китайската компания заяви, че 45% от притежателите на Meizu 18, в миналото са притежавали iPhone, което не е за учудване, понеже компанията изкупуваше старите модели значително по-скъпо от тяхната цена на вторичния пазар. По всичко личи, че сега Meizu се избавя от тези айфони.

5 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари