Достъпният Samsung Galaxy Fold Lite може да бъде представен през юли

0
227

Миналата седмица чухме слухове, че Samsung подготвя по-евтина версия на сгъваемия си модел Galaxy Fold, а сега най-новите течове разкриват, че Samsung може да го обяви през юли преди представянето на Samsung Galaxy Fold 2.

Подробностите са предоставени с любезното съдействие на реномирания източник Макс Вайнбах, който освен датата на излизане, първоначално предложи, че по-достъпният модел ще се нарича „Samsung Galaxy Fold e“ и ще струва само 1100 щатски долара. Информацията в последствие беше обновена и източникът сега казва, че модела ще се нарича Samsung Galaxy Fold Lite.

Моделът ще идва с процесор Qualcomm Snapdragon 865, но няма да поддържа 5G. Това е голяма промяна спрямо оригиналния Galaxy Fold, предвид и различната година на представяне, и е любопитно, че не идва с поддръжка на 5G, въпреки факта, че чипсетът идва с вграден 5G модем и почти всички смартфони с него идват с поддръжка на петото поколение мобилни мрежи. Освен това, Вайнбах казва, че Galaxy Fold Lite ще идва с 256 GB вътрешна памет за съхранение, ще се предлага на всички международни пазари и ще има по-малък външен дисплей, който повече прилича на външния екран, който вече видяхме в Galaxy Z Flip.

Източникът също така отбеляза, че по-евтиният сгъваем телефон на Samsung ще идва с пластмасов дисплей, а не със същото тънко стъкло като в Galaxy Z Flip, което ще рече, че най-вероятно ще бъде по-малко издържлив и по-податлив на повреди. Заедно с това, Galaxy Fold Lite ще има алуминиева рамка и стъклено покритие на външната страна и както Вайнбах сам се изрази, ще използва „компоненти от 2018, 2019 и 2020 година“ – вероятно става въпрос за използване на части, които Samsung е използвала до и след разработването на първия сгъваем смартфон Galaxy Fold.

Дали това ще бъде само обновен Galaxy Fold?

Друг актуален слух подкрепя Galaxy Fold Lite, наследявайки много от оригиналния дизайн на Galaxy Fold. Представянето на по-евтина версия ще помогне за изчистване на инвертаризацията на първия Galaxy Fold преди старта на по-изискания и авангарден Galaxy Fold 2, като информацията донякъде е подкрепена от публикациите в Twitter на консултантските доставчици на веригите за доставки на дисплеи Рос Йънг.

Кога ще излезе?

Според тези нови слухове, Galaxy Fold Lite ще бъде представен през юли, на цена от 1099 щатски долара, както вече споменахме. Количествата ще бъдат ограничени до около 55 хиляди броя по целия свят и ще изглежда точно като Galaxy Fold, като единствената разлика ще бъде по-новият чипсет и по-ниската цена. С това Samsung ще направи сгъваемите смартфони една идея по-достъпни през 2020 година.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари