fbpx
-5.6 C
София

До края на годината Nokia ще пусне на пазара най-малко 12 модела смартфони

Най-четени

Един от лидерите на Nokia, имащ поглед върху бъдещите разработки на компанията, е заявил пред изданието Hindustan Times, че компанията планира да пусне най-малко 12 смартфона през 2011 година. При това първите от тях ще дебютират още през този месец. Най-вероятно всички тези устройства ще работят под управлението на операционната система Symbian, тъй като времето на моделите на концерна с Windows Phone все още не е дошло. Що се касае до моделите, базирани на операционната система Windows Phone, която финландската компания се готви да направи основна за своите „умни“ телефони, появяването на първите такива устройства може да се очаква в края на 2011 година.

Ди Шивакумар, вицепрезидент и управляващ директор на Nokia India, отбеляза, че само през тази година ще бъдат произведени 40 нови модела мобилни устройства на компанията, поне 30% от които ще бъдат смартфони. Заслужава да се отбележи, че независимо от спадащия пазарен дял на Nokia позициите на компанията в сегмента на смартфоните остават доста силни. От Nokia отбелязват, че подготвящите се за пускане на пазара смартфони ще бъдат оборудвани с процесори с тактова честота над 1 GHz и усъвършенствани графични ядра.

Освен това, съществува значително разделение по географски признак: в Съединените щати загубите на позиции на финландския производител съвсем не са толкова големи, колкото в други региони, включително в Русия и Индия, където работи Hindustan Times. Очевидно Nokia разчита и на страните от този регион за своето възраждане.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини