До края на годината Samsung пуска смартфон и таблет със Super AMOLED HD дисплеи

0
24

Компаниите Toshiba и Hitachi вече се обединиха в разработването на съвместни дисплеи с резолюция от 1280 x 720 пиксела и диагонали 4 и 4,5 инча. Неотдавна вътрешният източник Oled-info сподели плановете на Samsung за разработването на Super AMOLED HD дисплеи, които ще анонсира в близко бъдеще.

Появата на смартфони с 5 и 6-инчови AMOLED Super HD екрани трябва да очакваме тази есен. Най-вероятно първото такова устройство е почти сигурно, че ще стане смартфона Samsung GT-I9220, който ще получи сензорен дисплей с диагонал от 5.3 инча и операционна система Google Android Gingerbread. Към края на годината на пазара ще се появи и компютърен таблет от Samsung със 7-инчов дисплей.

Според информация на Oled-info, Samsung е успяла да реализира HD-резолюция на сравнително малък дисплей, благодарение на приложената PenTile матрица, която вече е използвана при производството на оригиналния Super AMOLED екран. За производството на този вид матрица, компанията е използвала нов вид технологичен процес и най-вероятно става дума за фосфоресциращи органични светодиоди (PHOLED), способни да преобразуват на 100% електрическата енергия в светлина, докато при традиционните OLED-екрани тази стойност възлиза на около 25-30%.

До края на годината, телефони с HD-дисплеи ще се появят и в портфолиото на много други водещи производители, сред които са Motorola, HTC и LG.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за