Дупка във Facebook Camera за iOS позволява на хакерите да крадат акаунти

0
20

Всички версии на мобилното приложение Facebook Camera за операционната система iOS, пуснати преди 21 декември, съдържат уязвимост, позволяваща на злонамерени лица да крадат акаунтите на потребителите. Дупката може да се експлоатира когато жертвата използва Facebook Camera през Wi-Fi мрежа, съобщи Tech Crunch.

Всички потребители, използващи Facebook Camera под iOS трябва незабавно да обновят приложението, ако все още не са го направили. Дупката вече е запушена и в последните версии няма известни уязвимости.

Сериозният проблем в сигурността даваше възможност на хакерите да прихванат безжичния Wi-Fi сигнал и да получат чрез него паролите на хората. За да се използва дупката обаче хакерът трябваше да се намира на 10-20 метра от устройството на жертвата си.

Проблемът е бил засечен от египетския специалист Мохамед Рамадан, който е информирал Facebook и Apple. Подобна уязвимост е засечена и в някои други приложения за iOS. Египтянинът е съобщил, че в корена на проблема стои Secure Sockets Layer сертификат, който е бил твърде свободен.

На този етап няма информация хакери да са атакували някой потребител през въпросната дупка. Тя обаче е възпроизведена тестово и наличието й е напълно потвърдено.

Facebook са заявили официално, че има такъв проблем и веднага са пуснали нова версия на фотографското приложение, където дупката вече е запушена.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари