Европейският съюз разследва Google заради Android

0
15


Въпреки че съвсем наскоро Европейският съюз приключи своето разследване спрямо Google във връзка с практиките на търсене на американската компания, то изглежда споровете и драмата между двете организации тепърва ще се разрастват. Малко по-рано днес стана ясно, че ЕС възнамерява да разследва отново технологичния гигант, но този път във връзка с операционната система Android.

Съмненията на европейската организация са свързани с опити на Google да промотира свои собствени приложение и услуги за софтуера за сметка на тези на своите конкуренти. Това разкри днес авторитетното издание Wall Street Journal. Според сведенията Google умишлено опитва да намали конкуренцията на пазара, като предоставя по-малък достъп на останалите разработчици до своя собствен софтуер. От ЕС дори са започнали търсене на доказателства за това, че американската компания е забранявала на мобилни разработчици и оператори да преинсталират своите апликации, когато въпросните приложения се конкурират с тези на Google.

Със сигурност обаче разследването срещу американския технологичен гигант едва ли изненадва мнозина с оглед на представянето на компанията на европейския пазар в последните години. През февруари Google бе принуден да се споразумее с ЕС след множество оплаквания във връзка с практиките и механизмите на търсене на популярната търсачка. В крайна сметка от американския технологичен гигант се съгласиха в резултати наравно да бъдат показвани както техните собствени услуги, така и тези на конкурентите.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за