Едва 10% от устройствата с Android използват ICS

0
27

Въпреки че Android 4.0 или Ice Cream Sandwich беше пусната преди цели девет месеца, в момента едва 10% от мобилните устройства, работещи с тази платформата на Google я поддържат. Предните две версии – Gingerbread и Froyo все още държат голяма преднина.

Най-популярната версия на мобилната операционна система, според Android Developer, е Gingerbread, която върви на 64% от устройствата с Android. На второ място е Froyo (версия 2.2) със 17,3% от пазара. Едва на трето място идва Ice Cream Sandwich с 10,9%.

Ъпгрейдването до Ice Cream Sandwich се превърна в най-бавния и тягостен за потребителите процес в историята на Android. Както производители на устройства, така и мобилните оператори бавят ъпдейта и много хора са принудени да използват телефоните си с по-старата версия на платформата.

Дали и последната версия на Android – Jelly Bean ще има същата съдба, не е ясно. Google наскоро обявиха, че първите смартфони, които ще получат ъпдейта ще са Samsung Galaxy Nexus и Google Nexus S, като това ще се случи до средата на юли. Кога ъпдейта ще бъде получен от други телефони засега не е ясно.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари