Един от смартфоните на Vivo се самозапали

0
396

Интернет изданието India Times съобщи, че авиокомпанията Hong Kong Air Cargo е наложила забрана за превоза на смартфоните на Vivo. Това става след инцидента през изминалия уикенд, когато един от смартфоните от фамилията Vivo Y20 се самозапали в летището.

Ембаргото важи не само за превоза на моделите Vivo Y20, а и за всички други смартфони произвеждани от Vivo. Засега не е известно колко дълго ще продължи тази забрана. Според пазарните аналитици, очаква се и другите авиокомпании в Хонконг да въведат аналогични мерки. Това може да доведе до тоталното спиране на износа на мобилните устройства на Vivo в други държави.

Този инцидент може сериозно да разклати репутацията на Vivo и компанията бърза да разследва случващото се и да обясни на обществеността причините за това самозапалване, както и какви мерки ще бъдат предприети.

Да напомним, че Vivo е част от холдинга BBK, който притежава още няколко популярни бранда за смартфони, включително OnePlus, Oppo и Realme.

Преди няколко минути бе публикувано официалното изявление на Vivo:

„На 11 април 2021 година в склада на международното летище на Хонг Конг бе регистрирано самозапалване, което е засегнало и товар, собственост на Vivo. Компанията разглежда случилото се с най-висок приоритет и съвместно с местните власти създаде специална работна група, задачата на която е детайлно разследване на ситуацията. Резултатите от това разследване ще бъдат предоставени на медиите“.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари