Една от главните особености в следващия флагман на OnePlus

0
403

Дисплеите с висока кадрова честота се превърнаха в тренд през 2019 година и много производители представиха мобилни телефони с честота на обновяване 90 Hz. По всичко личи, че тази тенденция ще продължи и през 2020 година, когато дисплеите с честота на обновяване 120 Hz ще станат масови. Компанията Xiaomi вече представи моделния ред Redmi K30 със 120 Hz дисплеи, а сега се появи неофициална информация, че Samsung възнамерява да използва в Galaxy S20 екрани с висока кадрова честота.

OnePlus също се включва в надпреварата за бързи дисплеи. Генералният директор на компанията Пит Лау съобщи в социалната мрежа Weibo, че всички тестове и изпитания са вече завършени и технологията за 120 Hz дисплеи е вече готова. Това съобщение се тълкува от медиите като информация, че следващият флагман на OnePlus ще има екран с висока кадрова честота.

А днес по време на събитието 2020 Screen Technology компанията OnePlus официално представи OLED екран с Quad HD+ резолюция и кадрова честота 120 Hz с поддръжката на 10-битов HDR режим. По време на тази конференция стана ясно, че OnePlus има 77% дял от продажбите в Китай на смартфони с екрани с кадрова честота 90 Hz.

Една от най-характерните особености на новите дисплеи е използването на специален MEMC чип за компенсация на движението, какъвто често се използва в телевизорите. Най-вероятно новият дисплей ще получи OnePlus 8 Pro, който ще бъде представен през второто тримесечие на тази година.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за