Често сме чували, че на телефоните има повече бактерии, отколкото на тоалетната чиния. И това не е далеч от истината. Много хора чистят смартфона си, но често неправилно. Най-добре е да чистим устройството си веднъж дневно. Важно е да не използваме неподходящи кърпи и препарати, за да не увредим покритието на екрана. 

Използвайте дезинфекциращи кърпички или подходящ разтвор на алкохолна основа

Първата ви мисъл може да е да го почистите с най-обикновен спирт. Не го правете. Обикновеният алкохол може да премахне олеофобните и хидрофобните покрития, които предпазват телефона от повреждане от влага и други замърсявания.

Има препоръки сами да направите смес от чист спирт и вода. Но е важно да уцелите правилната концентрация. Най-сигурният вариант е да използвате дезинфекциращи кърпички, които съдържат 70% изопропилов алкохол, за да почистите екрана на телефона си. 

Преди пандемията бяхме инструктирани да не използваме дезинфекциращи кърпички върху екраните на телефоните си. От Apple твърдят, че няма проблем да ползваме с подобна концентрация. 

Указанията за почистване на AT&T са подобни. Те препоръчват да „напръскате неабразивен дезинфектант или дезинфектант на алкохолна основа (70% изопропил) директно върху мека кърпа без власинки. И с нея да избършете устройството си, докато е изключено и не се зарежда от електрическата мрежа. Samsung също така заяви, че можете да създадете разтвор на алкохолна основа от 70% етанол или изопропилов алкохол. Те препоръчват използването на микрофибърна кърпа.

Отървете се от пръстовите отпечатъци с микрофибърна кърпа

Трудно е да се предотвратят петната от пръстови отпечатъци, защото кожата ви постоянно произвежда масла. Това означава, че всеки път, когато вдигнете телефона си, по него със сигурност ще има пръстови отпечатъци.

Най-безопасният и ефективен начин да почистите екрана си е с микрофибърна кърпа. Ако екранът отчаяно се нуждае от почистване, използвайте дестилирана вода, за да навлажните кърпата. След това избършете екрана с нея. Избягвайте да пръскате водата директно върху екрана. Този метод може да се използва и за гърба и страните на телефона.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари