Ексклузивно: Huawei, Xiaomi, Oppo и Vivo създават аналог на Google Play

15
7431

Китайските производители на смартфони създадоха свой алианс, който започва разработването на алтернативна платформа платформа за разпространяване на цифрово съдържание. Тази инициатива получи името Global Developer Service Alliance (GDSA).

В алианса участват Huawei, Xiaomi, Oppo и Vivo. Тези компании започнаха да разработват платформа за предлагане и дистрибуция на приложения, игри, филми и музика в целия свят. Разработчиците ще могат да качват своите проекти в тази платформа и едновременно да ги предлагат в няколко онлайн магазина на различни производители. Благодарение на GDSA разработчиците могат да използват преимуществата на производителите от различните региони: Huawei в Европа, Xiaomi в Индия, Vivo и Oppo в югоизточна Азия.

GDSA директно ще се конкурира с Google Play Store и ще предлага значително по-изгодни условия за разпространяване на цифрово съдържание. Вече е готова тестовата версия на GDSA сайта, в която се казва, че платформата ще бъде едновременно стартирана в десетки държави.

Huawei, Xiaomi, Oppo и Vivo си имат собствени онлайн магазини за цифрово съдържание, но след образуването на съвместен алианс ще могат много по-успешно да се конкурират с Google Play.

Да напомним, че срещу Huawei САЩ въведе специални санкции и сега китайският технологичен гигант не може да инсталира в своите смартфони онлайн услугите на Google, включително и Play Store. Четирите китайски компании канят всички разработчици на съвместна работа и обещават много изгодни условия за печалба.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
15 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари