Експертите на DxOMark тестваха камерата на HUAWEI Mate 20X

0
1399

Гигантският 7,2-инчов HUAWEI Mate 20X излезе отдавна – още в края на 2018 година, но експертите на лабораторията DxOMark явно считат, че той все още е актуален и преди няколко часа публикуваха резултатите от тестовете на неговата камера.

При снимките, направени с помощта на HUAWEI Mate 20X специалистите на DxOMark отбелязват точността на експонацията и баланса на бялото, широкия динамичен диапазон, ниското ниво на шум при заснемане на сцени с малка осветеност, верните цветове, великолепната работа на системата за автоматично фокусиране, високата детайлност при използване на увеличение и много добрите широкоъгълни снимки. От недостатъците са изброени загубата на някои дребни детайли, ограничения динамичен диапазон при сцени с много висок контраст, цветен шум при заснемане със зум в помещенията и ниската детайлност в портретен режим.

При видеата се отбелязват отличното фокусиране, ефективната стабилизация на изображението, точния баланс на бялото и широкия динамичен диапазон. От минусите – некачествената стабилизация при ходене със смартфона в помещенията и трепкането на кадъра при слаба осветеност.

Резултатите от тестовете на HUAWEI Mate 20X са 118 точки за снимките и 97 точки за видеата. При средна оценка от 111 точки смартфонът бе класиран на 16-то място в рейтинга на DxOMark и застана между iPhone 11 (109) и Google Pixel 4 (112).

Към днешен ден на първо място в този рейтинг е Huawei Mate 30 Pro 5G със 123 точки, следван от Honor V30 Pro (122) и Huawei Mate 30 Pro (121 точки).

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари