Apple в понеделник пусна актуализирана версия на своята операционна система – iOS 15. Въпреки това, скоростта на прехода към новата версия на платформата е много по-бавен, отколкото при пускането на предишните версии.

След дебюта на iOS 15 миналия понеделник изследователите започнаха да анализират степента на приемане на новата операционна система. Забелязано е развитието на необичайна ситуация: последната версия на операционната система е инсталирана от по-малко от 10% от собствениците на iPhone. В същото време за същия период на миналата година iOS 14 е инсталиран от 14,5% от потребителите, чиито телефони поддържат новата OS.

Данните са предоставени от Mixpanel, който е доставчик на услуги за бизнес-анализи, проследяващи взаимодействията на потребителите с уеб и мобилните приложения. Трябва обаче да се има предвид, че според GizChina, Mixpanel очевидно оценява само стойностите базирани на посещенията на всички сайтове и приложения, които са интегрирали инструментите за анализ на данните на компанията. Следователно, тези данни не могат да се считат за официални. Те обаче все още представляват интерес, особено когато тези данни се сравняват от година на година.

Експертите предполагат, че лошото внедряване на iOS 15 е повлияно от съобщенията на Apple, че компанията ще продължи да актуализира и поддържа паралелно и iOS 14. Това е първият път, в който разработчиците от Купертино са решили да поддържат две версии на своята ОС едновременно. Колко дълго ще продължи този период на двойни актуализации, не е ясно. Очевидно потребителите не виждат необходимост от актуализация, тъй като текущата версия е стабилна и ще продължи да се усъвършенства.

Абонирай се
Извести ме за
guest
10 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари