Експерти намериха начин да разбият защитите на iPhone

0
2027
Adelaide, Australia - September 20, 2013: Entering passcode on an iPhone running iOS. iOS is the foundation of iPhone, iPad, and iPod touch. It comes with a collection of apps and useful features. ; Shutterstock ID 248570266; PO: aol; Job: production; Client: drone
Вероятно няма непробиваеми защити. И ако мислите, че вашият iPhone е изключение, то грешите. Американски експерти все пак намериха начин да преодолеят защитите на смартфоните на Apple.

Това направи компанията Hacker House начело с Матю Хайки. По думи на експерта единственото, от което се нуждаете, за да заобиколите защитите на iPhone, са „заключен, но включен телефон и кабел за зареждане“.

Хайки споделя, че трикът е iPhone-ът да се зарежда и към него да има включена външна клавиатура. Така хакерът може да опитва да отгатне паролата чрез нея, а не с тъчскрийна. Ключово е и уточнението, че паролите се пращат наведнъж, а не една по една, което допълнително обърква защитите на iPhone. По този начин самото устройство позволява на опитващия безброй опити да уцели паролата, а не го ограничава до традиционните 10.

Хайки вече се е обърнал към Apple във връзка с уязвимостта. Може би и по тази причина се очаква iOS 12 да включва „Ограничителен режим“, който да намалява възможността устройството да се използва с други USB включени аксесоари след определен период.

По думи на Хайки иначе е нужен малко повече от час, за да се изпробват всички възможни комбинации за отключване на iPhone. Припомняме ви, че неотдавна законодателните органи в Съединените щати призоваха Apple да отключи телефона на престъпника от Сан Бернардино. Статистиката пък показва, че все повече полицейски участъци работят с т.нар. “GrayKey”, който служи точно за отключване на iPhone.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за