Експерти публикуваха в Мрежата видео, показващо сравнителен анализ на скоростта на работа при двата флагмана iPhone X и Huawei P20 Pro (виж подробното ревю). Китайският смартфон изпревари „ябълковото“ устройство по броя функциониращи процеси във фонов режим.

Експертите смятат, че iPhone X и Huawei P20 Pro са най-мощните от съществуващите към момента мобилни устройства. В хода на сравнителния анализ на скоростта на работа на двата флагмана, експертите са стартирали повече от 16 игри и приложения, за да разберат кой от апаратите по-бързо ще извърши стартирането. Huawei P20 Pro мигновено е стартирал социалните мрежи и YouTube, а iPhone X много по-добре се е справил със сложните програми, от типа Temple Run 2, Dead Trigger 2, Asphalt 8.

Броят действащи процеси във фонов режим в смартфона на марката Huawei се оказаха повече, от тези на „ябълковото“ устройство, което много често се е рестартирало. Според експертите, причината за това е недостатъчната за поместване на всички програми памет. Оперативната памет на iPhone X, на базата на чипсета A11 Bionic, е два пъти по-малко от тази при конкурента, който е базиран на платформата Kirin 970. Въпреки това, системата iOS е по-добре оптимизирана за работа от Android.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

7 коментара за "Експерти сравниха скоростта на работа на смартфоните Huawei P20 Pro и iPhone X"

avatar
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Георги
Георги

Може би защото са преценили, че никой не си оставя 16 приложения и игри в бекграунд ?! 😄

Гого
Гого

Те за това забраниха продажбите на Хуауей в Америка, защото е по бърз, снима по добре и батерията държи повече

GalaxyNote8
GalaxyNote8

В грешка си забраниха го, защото Хуауей плащат навсякъде за реклама за незавършено устройство, което няма оптична стабилизация при заснемане на 1080п 60фпс и 4к извод бяха отстранени заради лъжлим маркетинг

Петя Димитрова
Петя Димитрова

Huawei си е просто апаратно устройство което се развива както и samsung и двата апарата са със операционна система Андроид но различна памет ,програми който са вградени така че няма голяма разлика .

Dave
Dave

до0обре

ilian
ilian
Такива тестове са фалшиви, защо? 1. Вързани са към едно и също wifi, което значи че разликата в времето на кликването е от огромно значение, които е първи ще му се изпълни заявката по-бързо 2. Отваряне на еднакви сайтове и видеа и тнт същия проблем 3. Не реални тестове 4. Текущото състояние на всеки телефон е много важно и това че няма стартирани приложения не е достатъчно 5. Метода на проверка не е правилен с кликване с пръсти (вижда се как кликва половин секунда по-бавно на другия телефон) 6. Разликата в нивото на батериите е много голямо 7. Субективни тестове… Виж още »
cors
cors

Хуавея ще го ползваш макс 1 год. и няма да става за нищо, Ябълката ще си тежи още 3-4 год. Актуализации, софтуер, хардуер, дизайн, всичко му е по готино, независимо че съм собственик на S8+. Китаеца няма как да стъпи и на малкият пръст с хардуера който има, освен ако теста не е манипулиран. А на теста е отделено такова внимание защото някой е платил.