Експерти публикуваха в Мрежата видео, показващо сравнителен анализ на скоростта на работа при двата флагмана iPhone X и Huawei P20 Pro (виж подробното ревю). Китайският смартфон изпревари „ябълковото“ устройство по броя функциониращи процеси във фонов режим.

Експертите смятат, че iPhone X и Huawei P20 Pro са най-мощните от съществуващите към момента мобилни устройства. В хода на сравнителния анализ на скоростта на работа на двата флагмана, експертите са стартирали повече от 16 игри и приложения, за да разберат кой от апаратите по-бързо ще извърши стартирането. Huawei P20 Pro мигновено е стартирал социалните мрежи и YouTube, а iPhone X много по-добре се е справил със сложните програми, от типа Temple Run 2, Dead Trigger 2, Asphalt 8.

Броят действащи процеси във фонов режим в смартфона на марката Huawei се оказаха повече, от тези на „ябълковото“ устройство, което много често се е рестартирало. Според експертите, причината за това е недостатъчната за поместване на всички програми памет. Оперативната памет на iPhone X, на базата на чипсета A11 Bionic, е два пъти по-малко от тази при конкурента, който е базиран на платформата Kirin 970. Въпреки това, системата iOS е по-добре оптимизирана за работа от Android.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
7 Автори на коментарите
corsilianDaveПетя ДимитроваGalaxyNote8 Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Георги
Георги

Може би защото са преценили, че никой не си оставя 16 приложения и игри в бекграунд ?! 😄

Гого
Гого

Те за това забраниха продажбите на Хуауей в Америка, защото е по бърз, снима по добре и батерията държи повече

GalaxyNote8
GalaxyNote8

В грешка си забраниха го, защото Хуауей плащат навсякъде за реклама за незавършено устройство, което няма оптична стабилизация при заснемане на 1080п 60фпс и 4к извод бяха отстранени заради лъжлим маркетинг

Петя Димитрова
Петя Димитрова

Huawei си е просто апаратно устройство което се развива както и samsung и двата апарата са със операционна система Андроид но различна памет ,програми който са вградени така че няма голяма разлика .

Dave
Dave

до0обре

ilian
ilian

Такива тестове са фалшиви, защо? 1. Вързани са към едно и също wifi, което значи че разликата в времето на кликването е от огромно значение, които е първи ще му се изпълни заявката по-бързо 2. Отваряне на еднакви сайтове и видеа и тнт същия проблем 3. Не реални тестове 4. Текущото състояние на всеки телефон е много важно и това че няма стартирани приложения не е достатъчно 5. Метода на проверка не е правилен с кликване с пръсти (вижда се как кликва половин секунда по-бавно на другия телефон) 6. Разликата в нивото на батериите е много голямо 7. Субективни тестове… Виж още »

cors
cors

Хуавея ще го ползваш макс 1 год. и няма да става за нищо, Ябълката ще си тежи още 3-4 год. Актуализации, софтуер, хардуер, дизайн, всичко му е по готино, независимо че съм собственик на S8+. Китаеца няма как да стъпи и на малкият пръст с хардуера който има, освен ако теста не е манипулиран. А на теста е отделено такова внимание защото някой е платил.