Ето защо новият iPhone 8 ще струва над $1000

14
62

В уеб-пространството започна да се появява информация, че новият iPhone 8 може да постави нов рекорд в цените. Според доставчиците на компоненти, цената на новия смартфон ще стартира от $1000.

Основната причина за толкова високата цена са скъпите компоненти, включително безрамковият дисплей, вграденият в екрана скенер за пръстови отпечатъци и безжичното зареждане.

Тази година Apple за пръв път ще използва OLED дисплеи. Високите цени на тези дисплеи и скъпата памет ще ограничат възможностите за генериране на голяма печалба и корпорацията ще трябва да прехвърли мобилното устройство в още по-висок ценови сегмент.

Според Economic Daily News, технологичният гигант ще използва новия скенер 3D Touch. Цената на този компонент е със 150% по-висока от неговия аналог в iPhone 7 с LCD дисплей. Според аналитиците, този компонент изисква по-сложен производствен процес и ще добави в себестойността на iPhone 8 около $18-$22, вместо $7-$9, както бе при предишните модели.

В началото на тази година флаш паметта поскъпна с 5-10%. Тази цена продължава да расте и ще продължи да расте и след средата на 2017 година поради нередовните доставки на NAND флаш модули. Наблюдава се и дефицит на AMOLED матрици и цената на компонентите ще остане висока.

Останалите детайли на новия iPhone са също специализирани и сложни, и сглобяването също ще бъде доста скъпо. Едва ли Apple ще реши да жертва печалба и най-вероятно новият флагман ще бъде по-скъп от предишните модели.

Но аналитиците са сигурни, че ако Apple вгради всички иновационни функции, за които се появи информация, продажбите ще са още по-големи.

14
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
8 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
9 Автори на коментарите
ak47AgentpatКалинАнонAzhen Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
assa
assa

Ако преди от 7 са вадели по 50% печалба, а сега понеже е малко по- скъп и ще им докара едва 40% печалба те вдигат цената с повече от 20%, нека клиентите да поемат разликата в цената, за да могат да си докарат печалбата.

OZZY
OZZY

Какво стана с Ретина дисплея?Чудото на чудесата.Трябва да си с малък член,за да дадеш грешни пари за телефон.

Bai Hoi
Bai Hoi

Общо взето този телефон си го взимат хора, които изобщо не разбират от техника. Просто идиотите си мислят, че щом телефона е супер скъп значи е голямата работа, то общо взето добре, че са такива хора, защото досега Apple сто пъти да са фалирали.

Калин
Калин

Ако са реализирани „слуховете“ излезнали досега, ще е голям успех.
Но така е – престижен продукт, иска си цената.
Относно техниката – до преди 2-3 месеца 7 Plus беше на върха, „новите“ Андроиди аха аха с една идея по-напред. Сега 8цата пак ще тресне конкуренцията в земята.
За iOS vs Android няма смисъл въобще да говорим 😀

saint_jazz
saint_jazz

Май само те тряскат с цената по главата. 7-цата дори няма FHD екран да не говорим за нещо по-голямо.
Чета една приказка на сина си “ Новите дрехи на краля“, че и тука същата работа

Калин
Калин

Интересно ми е, докато ги пишеш тези неща, пред какъв монитор седиш? Колко инча и каква разделителна способност 😀 Аргументът за Full HD е валиден, ако говорим за VR. Тогава имаш в действителност нужда от по-голяма гъстота на пикселите. Но да „чуем“ какво казват професионалистите[1]: • The iPhone 7 has the same wide DCI-P3 Color Gamut as 4K UHD TVs, so it will be able to accurately display all of the new 4K TV and video content. Since the iPhone 7 has a Retina Display it doesn’t need the 4K resolution because it already appears perfectly sharp at its normal… Виж още »

Анон
Анон

Калине, калине, просто си си тъпанар и не знаеш, че има по-нова технология от VR и Full HD разделителна способност, но ти си мека китка, фен на гейпъл и няма смисъл да ти се обяснява нищо.
Сваляй гащите и да те праскат анално.

Калин
Калин

Най-обичам накадърни комплексари да се пра’ат на отворковци. 😀
Aре у лево!

Анон
Анон

От какво по-точно съм комплексиран, от това, че си хомосексуалист или че си неграмотен?
Изостанал си, сигурно си и пъпчив дебелак, ама то само с анално праскане не става, трябва и спорт 😉

Калин
Калин

И некадърен, мойто муче, и некадърен 😀
Нямаш нито знанията, а най-вероятно и квалификацията, за да обориш аргументите на хората, които съм цитирал.
Така че поведението ти на недоклатен австралопитек е в прекрасен синхрон с некомпетентността ти.
Чиба!

Azhen
Azhen

И лай** в кутийка с нагризана ябълка на нея да пуснат за 1000$ , сигурен съм че ще се намерят хора да го купят.

Анон
Анон

Сега е модерно да си вегераст, гейпъл, гейзър фен и МОБА/ММОРПГ аутист.
От студ умри – гейфон си вземи!

Agentpat
Agentpat

Всички знаят колко „обичам“ хамериканските продукти, от всякакво естество, но не мога да отрека, че Айфон-а си е телефон та дрънка. Просто самата му изработка говори за класа. Изобщо не симпатизирам на „ябълките“, но телефоните им са един път. Лично аз смартфон нямам, защото не ми трябва, но ако някога реша да си взема такава изгъзица, то ще е непременно някой Айфон. Само че трябва да обера първо някоя банка…хахаха!

ak47
ak47

Америка отдавна не произвежда нищо, какви са тези продукти за които говориш.. А пък които му е кеф да си изплаща две години телефон който реално струва150$ нека да си киха.