Ето защо новият iPhone 8 ще струва над $1000

14
1

В уеб-пространството започна да се появява информация, че новият iPhone 8 може да постави нов рекорд в цените. Според доставчиците на компоненти, цената на новия смартфон ще стартира от $1000.

Основната причина за толкова високата цена са скъпите компоненти, включително безрамковият дисплей, вграденият в екрана скенер за пръстови отпечатъци и безжичното зареждане.

Тази година Apple за пръв път ще използва OLED дисплеи. Високите цени на тези дисплеи и скъпата памет ще ограничат възможностите за генериране на голяма печалба и корпорацията ще трябва да прехвърли мобилното устройство в още по-висок ценови сегмент.

Според Economic Daily News, технологичният гигант ще използва новия скенер 3D Touch. Цената на този компонент е със 150% по-висока от неговия аналог в iPhone 7 с LCD дисплей. Според аналитиците, този компонент изисква по-сложен производствен процес и ще добави в себестойността на iPhone 8 около $18-$22, вместо $7-$9, както бе при предишните модели.

В началото на тази година флаш паметта поскъпна с 5-10%. Тази цена продължава да расте и ще продължи да расте и след средата на 2017 година поради нередовните доставки на NAND флаш модули. Наблюдава се и дефицит на AMOLED матрици и цената на компонентите ще остане висока.

Останалите детайли на новия iPhone са също специализирани и сложни, и сглобяването също ще бъде доста скъпо. Едва ли Apple ще реши да жертва печалба и най-вероятно новият флагман ще бъде по-скъп от предишните модели.

Но аналитиците са сигурни, че ако Apple вгради всички иновационни функции, за които се появи информация, продажбите ще са още по-големи.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

14 коментара за "Ето защо новият iPhone 8 ще струва над $1000"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   нови | стари | оценка