Mi 9 ще излезе след половин година, но за нас вече почти всичко е известно. Нека накратко разгледаме особеностите на този апарат и разберем значителните му технически характеристики.

Дисплей и дизайн

Новото поколение флагмани от Mi-серията, най-вероятно ще престане да имитира някои iPhone-и. На първо място, прорезът ще стане още по-малък – на снимката той е подобен на този в Pixel 3. На второ място, той ще има изключително тънка рамка около дисплея. На трето, модулите за камерите ще се преместят на друго място (за тях по-късно).

Процесор

В настоящия етап е лесно да се предположи какъв ще е процесорът: Xiaomi ще продължи да използва процесорите на Qualcomm, като съответно в Mi 9 ще работи Snapdragon 855 (той е наречен още 8150). Чипът е известно, че ще бъде с 40% по-мощен от сегашното поколение (845).

Чипът ще бъде произведен по 7-нм технологичен процес, но ще заема толкова място вътре, колкото и по-стария Snapdragon 845 – всичко се дължи на невронния модул (интелигентно управление на производителността, разхода на батерията).

Цена на 855 ще бъде около 53 долара (срещу 48 долара за 845), а себестойността на Android-апаратите и Mi 9, съответно ще се увеличи.

Камери

Камерата ще бъде двойна, но нейното местоположение ще се промени. Сега – тя се намира точно в центъра и няма никакви асоциации с iPhone. Между обективите на камерите се намира светодиодната светкавица, а целият блок е затворен в защитното стъкло.

За особеностите на камерата не е известно нищо, но най-малкото може да се твърди, че тя едва ли ще е по-лоша, отколкото тази в предишната версия на флагмана. Спомнете си, че в момента Mi 8 се класира на седмо място с 99 точки в класацията на DxOMark.

Пръстов отпечатък

През 2019 г., производителите ще се откажат от традиционния дактилоскопичен сензор в полза на подекранния отпечатък. Същото важи и за Mi 9: скенерът за пръстови отпечатъци ще заеме мястото на отдавна премахнатия бутон Home, който ще отключва апарата.

Дата на дебюта

„Деветката“ приблизително ще дебютира през май 2019 година. Спомнете си, че Mi 8 също беше анонсиран през май на миналата година, а Mi 6 – през април. Може би, заедно с флагмана ще бъде показан и някакъв събфлагман или бюджетен вариант, като с един анонс разработчика ще заеме цели няколко пазарни ниши – например Mi 9, Mi SE или 9 Lite.
Относно цената, тук всичко е доста предвидимо. Предишният апарат се продава за 450$, а новите актуализации с по-скъпите компоненти и инфлацията ще бъдат оценени на около 500 долара.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за