Ето как изглежда GrayKey – устройството за хакване на почти всеки iPhone

9
4664

Това устройство не може да бъде закупено в най-близкия магазин за електроника и не може да бъде поръчан онлайн, понеже е предназначено само за правителствените организации.

В интернет пространството се появиха нови изображения на устройството GrayKey, с помощта на което може да се хапне всеки iPhone, без каквото и да било участие на Apple. Това е малка правоъгълна кутийка със сив цвят, създадена от компанията GrayShift. Създателите на GrayKey специално подчертават, че устройството е предназначено само за специализираните правоохранителни лаборатории.

Досега в Глобалната мрежа имаше само две снимки на това интересно устройство, като особеностите на неговата работа не бяха известни. Знаеше се само, че то има два кабела за включване към смартфона, и че неговите габаритни размери са 100×100×40 мм. Но сега федералната комисия по комуникации на САЩ публикува още няколко официални снимки на GrayKey.

На тези изображения можем да видим, че устройството използва флаш диск на компанията SanDisk. Именно на този диск се съхранява цялата информация от смартфона след неговото успешно отключване. На снимките се вижда и ARM процесор, на който се базира цялата работа на GrayKey.

GrayKey подбира всички възможни пароли по метода на грубата сила, но използва и огромен речник. Към днешен ден са известни няколко стотици случаи, когато разследващите органи са успели да получат достъп до заключени iPhone с помощта на GrayKey. Разбира се, не всички опити за отключване са успешни, особено когато са избрани много дълги и сложни пароли. Засега не могат да се отключват и най-новите айфони които излязоха миналата есен.

3 4 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари