Популярният видео-блогър JerryRigEverything публикува в YouTube клип, в който най-подробно показва разглобяването на смартфона Samsung Galaxy S9.

Всички компоненти са много добре описани и демонстрирани, включително и камерата на мобилното устройство, предизвикала огромния интерес на журналистите и специалистите.

Много добре се вижда, как точно работи камерата с променлива апертура. Камерата на Samsung Galaxy S9 по подразбиране има апертура F/2,4. Превключването към F/1,5 става с помощта на специален плъзгач, поставен отстрани на оптичния модул:

Автоматичната система на смартфона анализира осветеността на сцената и други параметри, и самостоятелно решава, кога да промени блендата. При апертура F/1,5, сензорът получава повече светлина и снимките стават по-детайлни и светли. От друга страна, при по-отворена бленда и добра осветеност е възможно правене на снимки с размиване на задния фон.

Досега подобни решения се срещаха само в няколко мобилни устройства на малко известни китайски производители. Първото качествено решение от подобен тип се появи в смартфона Samsung W2018, излязъл в края на миналата година. Флагманите Galaxy S9 и Galaxy S9+ станаха първите в света мобилни устройства с променлива апертура от глобален мащаб.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари