Посредством ново приложение, Android потребителите ще могат да скриват прореза в екрана на своя смартфон. Първото устройство с прорез в екрана, пуснато през 2017 г. е iPhone X.

Разработчиците от форума XDA представиха необичайното приложение Nacho Notch. Програмата е достъпна за свободно изтегляне от всички, а по-напредналите могат да получат неговия изходен код в GitHub. Благодарение на предложения софтуер, потребителите ползващи устройства, базирани на Android, ще имат възможност да скрият прореза в дисплея. По-специално, Nacho Notch извършва процес, където цвета на панела за уведомления става черен по подразбиране, така че благодарение на особеностите на съвременните OLED – и AMOLED-екрани, човек просто спира да забелязва въпросния прорез.

Този процес прекратява не само визуалното възприятие, но и скрийншотите приемат вид, все едно са получени от обичайно устройство. Очаква се, че това нестандартно приложение ще получи широко разпространение сред потребителите, а разработчикът обещава да го актуализира редовно.

Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари