Ето колко сгъвания и разгъвания успя да издържи Motorola Razr

3
5954

Изданието CNet реши да провери колко цикъла на сгъване и разгъване може да издържи представеният наскоро сгъваем смартфон Motorola Razr. Според него се оказва, че новият телефон е много по-малко надежден в сравнение със Samsung Galaxy Fold, но според някои тестът е компрометиран.

Миналогодишният експеримент на CNet показа, че в лабораторни условия и чрез специално оборудване този смартфон издържа 120 хиляди непрекъснати сгъвания и разгъвания в продължение на 14 часа. При този тест бе използван робота Foldbot на компанията SquareTrade.

При съвсем същите условия Motorola Razr успя да се сгъне и разгъне едва 27 хиляди пъти. Статистиките показват, че хората поглеждат по около 80 пъти на ден в своя смартфон, а това означава, че Motorola Razr ще се счупи след една година според теста на CNET.

Краш тестът на Motorola Razr бе направен при по-различни условия в сравнение със Samsung Galaxy Fold – смартфонът не е сгъван нацяло, защото се използва машина, предназначена за Samsung, но неможеща да сгъне напълно продукта на Motorola.

Интересно е, че дисплеят на сгъваемия Motorola Razr продължава добре да работи и след повредата на шарнира. Това означава, че слабото място на този телефон не е матрицата или защитното покритие, а механизмът, който осигурява нормалното сгъване и разгъване на мобилното устройство, което според мнозина обаче е в резултат на използването на грешната машина за тест.

Редица специалисти са на мнение, че това твърде често повтаряне на цикъла отваряне-затваряне води до прекомерно нагряване на шарнирния механизъм, което силно ускорява неговото износване.

От Motorola обаче побързаха да обяснят, че тестът е компрометиран. За него е използвана машина, която на практика го счупва доста по-бързо, защото не имитира истинското му използване.

Машината, която е използвана от CNET e „пригодена“, а не специално създадена за модела. Според Motorola тестовете са подвеждащи – личи си дори и от това, че роботът не затваря телефона до край, просто защото не може. Те ни изпратиха и видео от истинския тест на устройството, който показва, че апаратът може да се използва в продължение на дълги години.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
the professor
the professor

нищо чудно, все пак това е боклук произведен от леново (които само това могат да произвеждат..)… марка боклук номер 1 в света…

Ебачев
Ебачев

Всъщност тестът с въпросното устройство е абсурдно дилетантски изпълнен, защото ако рамената на механизма не са настроени точно спрямо шарнира, освен огъващ момент се получава и натиск/опън….(който макар и малък способства за по бързото износване)

А както се вижда от видеото, въпросните рамена са ТВЪРДО закрепени към корпуса на смартфона!!!

zle
zle

Леново имат топ модел от 2017 на който дори днешните флагмани отстъпват – Lenovo P2 с 5100mAh батерия, алуминиев корпус и Super AMOLED дисплей. Този телефон до ден днешен кара по 3 дена с натоварено ползване и 1 седмица на редки разговори, браузване и музика. Никой друг телефон не успя дори да се доближи до тези възможности, а днес е цяло „чудо“ да има телефон с над 5к батерия и да издържа 2 дена тормоз.