Ефектите на мобилните устройства върху тялото Ви

1
21

Всички знаем, че телата ни не са направени за „забиване“ в екрана на някое мобилно устройство по няколко часа на ден, но е и трудно да се отделим от тях. Разбира се, все някога ще трябва да заплатим за тези си действия и от производителя на препарати и аксесоари за очи Mezzmer сега ни показват каква е цената. Като се започне от сухота в очите, премине се през загуба на съня заради облъчване, се стига до заплахата от намаляване на подвижността, като например, появата на артрит при 15-годишни. На графиката отдолу можете да прочетете за проблеми, които могат да възникнат и съвети за решаването им, а тук ще представим най-важните:

– Нормално човек мига по около 16-20 пъти в минута, но когато гледа в екрана на смартфон намалява броят на миганията до 6-8. Така че – мигайте повече!
– Изкривяването на врата и напрежението в очите увеличават шанса за поява на главоболие.
– Напрегнатите очни мускули спират да фокусират на различни дистанции. Когато това стане редовна практика, резултата не може да бъде обърнат!
– Фокусирането в екран за дълъг период опъва очните мускули, които са настроени да фокусират на разстояние от около 7 метра.

Съвети: Мигайте често, използвайте защитни очила и/или физиологичен разтвор.

А ефектите от говорителите на мобилните устройства също са тежки. Над една трета от потребителите сме застрашени от развиване на шум в ушите. За него няма лечение!

Нейонизираната радиация, излъчвана от клетъчните телефони, заплашва половината от хората, използващи поне 10 години мобилни устройства, с мозъчен тумор. Хубаво е да се изключвате „от мрежата“ поне час преди сън, да използвате слушалки и да държите телефона си на поне 35 сантиметра от главата си.

Вероятно тази статия няма да промени сериозно отношението Ви към проблема, но можете поне да опитате да се предпазвате по-добре. И най-важният съвет – използвайте телефоните и компютрите по предназначение, не само за развлечение.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари